Lidmaatschappen

De NVR heeft verschillende soorten lidmaatschappen: het aspirant lidmaatschap, het gewoon lidmaatschap en speciale aanbiedingen voor studenten en zij-instromers.

 

Aspirant lidmaatschap

Om in aanmerking te komen voor het NVR lidmaatschap, word je eerst aspirant lid. Je aanvraag voor het aspirant lidmaatschap wordt beoordeeld op basis van de toelatingsvereisten. Het aspirant lidmaatschap duurt 1 tot 3 jaar. Tijdens deze periode maakt het aspirant lid kennis met de vereniging en vice versa. Je bezoekt tijdens het eerste jaar een introductiemiddag en daarnaast jaarlijks een aantal NVR-bijeenkomsten en cursussen (of andere onderwijsactiviteiten) voor de Permanente Educatie.

Een nieuw aspirant lid betaalt de jaarlijkse contributie van € 515,00. Het eerste jaar betaal je naar rato, afhankelijk van de ingangsdatum.

> Download hier het Reglement NVR 2024

> Vraag het aspirant lidmaatschap aan

 

Gewoon lidmaatschap

Na 1 tot 2,5 jaar aspirant lidmaatschap vraag je het gewoon lidmaatschap aan. Opnieuw wordt je aanvraag beoordeeld. Als je wordt toegelaten, mag je jezelf Rentmeester NVR noemen en het Rentmeesterslogo gebruiken. Ook als gewoon lid volg je jaarlijks een aantal NVR-bijeenkomsten en cursussen (of andere onderwijsactiviteiten) voor de Permanente Educatie.

Als gewoon lid betaal je, naast een jaarlijkse contributie van € 1.030,00, het entreegeld van € 1200,00.

> Download hier het Reglement NVR 2024

 

Belangstellend lidmaatschap

Als je als NVR-lid niet meer kunt voldoen aan de eis voor het gewoon lidmaatschap om voor ten minste 16 uur per week werkzaam te zijn als rentmeester (bijvoorbeeld door pensionering of verandering van werkzaamheden), kun je je aanmelden voor het belangstellend lidmaatschap. Op deze manier kun je toch betrokken blijven bij de vereniging. Belangstellende leden mogen zichzelf niet meer Rentmeester NVR noemen en het bijbehorende logo niet meer voeren. De contributie voor het belangstellend lidmaatschap bedraagt € 257,50.

Het belangstellend lidmaatschap kan aangevraagd worden door een e-mail te sturen aan info@rentmeesternvr.nl.

 

Oriëntatie-service voor studenten en zij-instromers

Denk je erover om rentmeester te worden? Het is dan een logische keuze om je voor en/of tijdens je (bij-)scholing alvast te oriënteren op een lidmaatschap van de NVR. Zo krijg je nu al goed inzicht wat het vak Rentmeester NVR precies inhoudt, wat het keurmerk NVR van jou vraagt en maak je alvast kennis met de NVR en haar leden. Daarom bieden wij jou de gratis oriëntatieservice bestaande uit :   

  • Het jaarlijkse NVR-magazine (lees het online NVR-magazine 2021 hier)
  • Periodieke nieuwsbrief met de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak
  • Uitnodiging voor netwerk- en kennisbijeenkomsten van de NVR 

> Meld je hier aan als student of zij-instromer voor de gratis oriëntatieservice

 

 

Sluiten