Word Rentmeester NVR

Zoals je in onze animatie en verhalen van Rentmeesters NVR kunt zien en horen, zijn rentmeesters managers van de leefomgeving, met oog voor alle betrokkenen, in de stad en in het landelijk gebied. Zij werken als vastgoedprofessionals die zich bezig houden met de zakelijke en juridische aspecten van grond zelf, alles wat daarin ligt en alles wat daarop staat. Er is vraag naar goed opgeleide beginnende rentmeesters én ervaren professionals die willen zij-instromen in dit mooie vak.

 

Wat is je toekomstperspectief als Rentmeester NVR?

Er is veel werk aan de winkel: circulaire landbouw, duurzame energie, waterveiligheid en woningbouw vragen allemaal om ruimte. Er is daarom dringend behoefte aan vindingrijke, betrouwbare Rentmeesters NVR die deze opgaven in goede banen kunnen leiden. Een specialisatie in de rentmeesterij staat garant voor een uitdagende carrière met talloze mogelijkheden.

 

Route naar het NVR-Rentmeesterschap

Om Rentmeester NVR te worden, moet je voldoen aan verschillende vereisten. Hieronder worden de te volgen stappen besproken om aan die vereisten te voldoen:

 

Stap 1 Opleiding tot rentmeester

Rentmeesters NVR beschikken in ieder geval over een diploma van een 4-jarige hbo-opleiding of een wo-diploma. Hiervoor kun je kiezen uit de volgende opleidingsroutes:

  • Als student (minimaal HBO-niveau)

Om rentmeester te worden volg je de bachelor Bos- en natuurbeheer met als specialisatie Rentmeesterij aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Maar je kunt ook een juridische, financiële of planologische studie aanvullen met cursussen. Kies hier voor een opleiding en cursussen die voldoen aan de kennisvereisten van de NVR. Zo leg je de juiste basis om later de stap van rentmeester naar Rentmeester NVR te kunnen maken.

  • Als zij-instromer (minimaal HBO-niveau)

Wil je een nieuwe richting kiezen in je werk? Overweeg dan een carrière als rentmeester en volg de Modulaire Leergang Rentmeester NVR, een coproductie met Hogeschool Van Hall Larenstein. Ben je al werkzaam als rentmeester, maar voldoe je nog niet alle kennisvereisten van de NVR? Volg dan alleen de modules die je nog nodig hebt om Rentmeester NVR te kunnen worden.

Als zij-instromer kun je voor een opleiding tot rentmeester ook terecht bij OTS InterStudie of NCOI. Deze opleidingen vullen de door jou ingebrachte kennis en ervaring aan tot het vereiste kennis- en ervaringsniveau van een rentmeester. Kies ook in dit geval voor een opleiding en cursussen die voldoen aan de kennisvereisten van de NVR. Zo leg je de juiste basis om later de stap van rentmeester naar Rentmeester NVR te kunnen maken.

> Heb je vragen over deze opleidingsmogelijkheden? Stuur een e-mail met jouw vraag naar het bureau van de NVR (info@rentmeesternvr.nl).

           

Stap 2 Gratis kennismaken met de NVR

Als je straks aan het werk gaat als rentmeester, kun je je marktwaarde en -zichtbaarheid vergroten door de stap te maken naar Rentmeester NVR. Dit doe je door je te zijner tijd te verbinden aan het keurmerk NVR en de vereniging NVR.

Het is een logische keuze om je voor en/of tijdens je (bij-)scholing alvast te oriënteren op een lidmaatschap van de NVR. Zo krijg je nu al goed inzicht wat het vak Rentmeester NVR precies inhoudt en wat het keurmerk NVR van jou vraagt. En maak je alvast kennis met de NVR en haar leden. Daarom bieden wij jou de gratis oriëntatie-service bestaande uit :   

  • Het jaarlijkse NVR-magazine (lees het online NVR-magazine 2021 hier)
  • Periodieke nieuwsbrief met de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak
  • Uitnodiging voor netwerk- en kennisbijeenkomsten van de NVR  

> Meld je hier aan als student of zij-instromer voor de gratis oriëntatieservice

 

Stap 3 Lidmaatschap NVR

Na je (bij-)scholing kun je een aanvraag doen voor het aspirant lidmaatschap van de NVR. Na minimaal 1 en maximaal 3 jaar kun je het gewoon lidmaatschap aanvragen. In de tussenliggende periode leer je door de permanente educatie en het contact met de NVR-leden veel nieuwe dingen over het vak en kun je je netwerk opbouwen. 

Ben je al actief als rentmeester en wil je de stap maken naar Rentmeester NVR? Bekijk dan hier de informatie over onze NVR-lidmaatschappen, of neem direct contact op met het Bureau NVR via e-mail (info@rentmeesternvr.nl) .

 

Stap 4 Beëdiging Rentmeester NVR 

Na toelating als gewoon lid word je beëdigd door de Rentmeesterskamer en mag je jezelf Rentmeester NVR noemen en het bijbehorende logo (zie hieronder) voeren.  Hiermee laat je zien dat je, als Rentmeester NVR, een eigentijdse vindingrijke manager van de duurzame leefomgeving bent die bewezen voldoet aan de hoge kennis-, ervarings- en gedragseisen van het keurmerk NVR.

Rentmeester-logo_kl

Werkgevers en opdrachtgevers hechten waarde aan dit keurmerk.  Zij weten welke kwaliteit ze met een Rentmeester NVR in huis halen.

Sluiten