NVR Next interviewt: Imre van Soest

Nieuws

vrijdag 7 juni 2024

NVR Next interviewt: Imre van Soest

In het kader van jonge rentmeesters onder de 35 is onlangs Imre van Soest door NVR Next geïnterviewd.
Wat drijft deze young professional en waar loopt hij zoal tegenaan?

Imre van Soest

Naam: Imre van Soest
Leeftijd: 31
Werkzaam bij: Van Ameyde Waarderingen in Arnhem
NVR Kring: Kring Oost  
Wordt vrolijk van: jacht, natuur, reizen, sport (survivalrun)
Houdt niet zo van: grote menigten en klagende mensen

Hoe ben jij zo het vak ingerold?
Vanuit mijn passie voor natuur en buitenzijn startte ik aan de studie Bos en Natuurbeheer op Hogeschool Van Hall Larenstein. Gedurende mijn studie kwam ik in aanraking met het vakgebied van de rentmeester. Het sprak mij meteen aan, de combinatie van praktisch en theoretisch werk en het samen laten komen van verschillende belangen.

Hoe heeft jouw loopbaan er tot op heden uit gezien en hoe ziet jouw toekomst eruit?
Ik studeerde eind 2014 af en startte begin 2015 bij Duvekot Rentmeesters in Veenendaal. Hier heb ik 7,5 jaar met veel plezier gewerkt. Om mij verder te ontwikkelen volgde ik in deze tijd o.a. de studie basistheorie taxateur. Juli 2022 nam ik ontslag bij Duvekot om te gaan reizen. In een jaar tijd heb ik samen met mijn vriendin veel van de wereld gezien. Toen ik terug in Nederland kwam lagen de banen voor het oprapen. Na 1 bericht op Linkedin ontplofte mijn mailbox. Na me georiënteerd te hebben ben ik per september 2023 gestart bij Van Ameyde Waarderingen. Hier werk ik sindsdien met veel plezier en volg sinds maart jl. de vervolgopleiding taxateur Landelijk en Agrarisch vastgoed en doorloop het meester-gezeltraject. De toekomst? Blijven werken als rentmeester NVR in combinatie met Register Taxateur LAV.

Volgens vaktermen behoor je tot de young professionals. Wat betekent dat volgens jou?
Een young professional is nieuw in het vakgebied. Je bent jong en neemt kennis mee vanuit je opleiding(en). Je hebt hierdoor een verfrissende blik op de materie en bent niet bang om te innoveren.

Waar loop jij als young professional zoal tegenaan?
Om mijn opdrachtgevers van gedegen adviezen te kunnen voorzien moet ik als rentmeester veel kennis hebben. Als young professional loop ik ertegenaan dat je niet alle kennis paraat hebt. Dit is vooral als je net klaar bent met je studie. Je wilt alles goed doen en bent twee keer zo lang bezig met dezelfde opdracht. Je kijkt op tegen de senioren in het vakgebied en wilt binnen 1 jaar net zoveel kennis en kunde als hen hebben. Inmiddels weet ik beter en sluit het spreekwoord ‘Wijsheid komt met de jaren’ goed aan bij deze situatie.

Wat is als young professional jouw bijdrage binnen jouw kantoor en binnen de NVR?
Binnen ons kantoor werk ik veel samen met andere young professionals. We werken vol energie aan mooie opdrachten en doen er alles aan om onze opdrachtgevers goed te bedienen. We gebruiken hierbij de nieuwste software en hardware en innoveren voortdurend. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een drone om een object goed te inspecteren. Binnen de NVR heb ik onderdeel uitgemaakt van de commissie NVR Next, wat inmiddels is overgedragen aan andere young professionals. 

Mijn werk in één zin
Erg divers, uitdagend werk met betekenis voor de toekomst van Nederland.

Dit wil ik mijn mede (jong) NVR-genoten meegeven
Ongeacht je leeftijd, blijf innovatief, energiek en leergierig!

Sluiten