120 jaar NVR!

Nieuws

woensdag 27 maart 2024

120 jaar NVR!

Er is er één jarig. Vandaag bestaat de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters NVR 120 jaar.

Een kleine duik in de geschiedenis... “Op zondag 27 maart 1904 nodigden de initiatiefnemers, de heren Montenberg, Hiebendaal en Van Haaren, een aantal rentmeesters uit om naar Utrecht te komen. Het aanwezige twaalftal besloot over te gaan tot de oprichting van een Vereniging van Rentmeesters. Van meet af aan werd vastgesteld dat de vereniging diende te streven de betrekking van rentmeester hoog te houden, deze meer wetenschappelijk te doen worden en te trachten onderling, zowel als voor principalen zo nuttig mogelijk werkzaam te zijn en vooral bedacht te wezen dat de Vereniging kwalitatief hoger moet staan dan kwantitatief. Lid van de vereniging konden alleen worden personen die aan bepaalde eisen van betrouwbaarheid en deskundigheid voldeden.”

Dit streven naar kwaliteit, deskundigheid en professionaliteit stond gedurende het bestaan van de vereniging en staat anno 2024 nog steeds hoog in het vaandel. En daar zijn we trots op!

Sluiten