Nieuwe leergang tot Rentmeester NVR gelanceerd

Nieuws

vrijdag 22 december 2023

Nieuwe leergang tot Rentmeester NVR gelanceerd

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) en Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) hebben een nieuwe leergang ontwikkeld om professionals op te leiden voor de grote ruimtelijke opgaven waar Nederland voor staat, in het bijzonder de transities in het landelijk gebied. De leergang is bedoeld voor deelnemers die al een hbo- of wo opleiding hebben afgerond en rentmeester willen worden.

De Modulaire Leergang Rentmeester NVR bestaat uit 8 modules en is bedoeld voor professionals die al werkzaam zijn als rentmeester maar nog niet over de vereiste kennis beschikken, professionals die een carrièreswitch naar het vak van rentmeester willen maken en NVR-leden (aspirant) die nog niet voldoen aan de kennisvereisten van de NVR. Na het afronden van de modules voldoe je tevens aan de kennisvereisten van de NVR en kun je als je ook werkzaam bent als rentmeester het aspirant lidmaatschap van de NVR aanvragen.

Het unieke aan deze leergang op post-hbo niveau is het modulaire karakter. Ben je al als rentmeester werkzaam maar voldoe je nog niet aan de kennisvereisten van de NVR, dan volg je alleen die modules die je nog nodig hebt om Rentmeester NVR te worden.

De leergang is bedoeld voor:
•    professionals die al werkzaam zijn als rentmeester maar nog niet over de vereiste kennis
     voor het lidmaatschap van de NVR beschikken; 
•    professionals die een carrièrreswitch naar het vak van rentmeester willen maken; 
•    NVR-leden (aspirant) die nog niet voldoen aan de Kennisvereisten NVR; 
•    uiteraard alle overige geïnteresseerden in het vak van Rentmeester NVR.

Het is belangrijk om te weten dat de leergang op post-hbo niveau is en dat bij voldoende aanmeldingen de eerste deelnemers op vrijdag 9 februari aanstaande met de Modulaire Leergang Rentmeester NVR bij HVHL in Velp starten. Meer informatie een aanmelden kan via Modulaire Leergang Rentmeester NVR - hvhl.nl

Voorzitter van de NVR Handert Scheffer: “We merken dat er in Nederland een groeiende behoefte is aan de deskundigheid en vindingrijke oplossingen van rentmeesters. De komende jaren neemt de vraag naar rentmeesters sterk toe door de vele, soms contrair lijkende ontwikkelingen in het buitengebied. De transitie van het landelijk gebied doet een ongekend groot beroep op de schaarse ruimte. De beweging naar natuurinclusievere landbouw, de roep om natuurbescherming, de verduurzaming van de energievoorziening en vastgoed en de vraag om woningbouw is een optelsom van complexe vraagstukken, meestal ‘buiten de bebouwde kom’. Rentmeesters NVR zijn kundige, multidisciplinaire professionals die daar als geen ander de weg weten. Wij weten partijen en hun belangen te verbinden met integrale en realistische oplossingen. Zo leveren Rentmeesters NVR een onmisbare bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving.”

Over de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters NVR
De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters NVR is een ondernemende beroepsvereniging, die voortdurend werkt aan het kwaliteitsniveau van de rentmeesters en van de leefomgeving in Nederland. Dat doen we met een keurmerk en met een grote variatie aan activiteiten voor onze ruim 550 leden. Bij de complexe ruimtelijke opgaven van vandaag is de Rentmeester NVR een onmisbare partner!

Over Hogeschool van Hall Larenstein
Zeg je duurzaam, dan zeg je Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), Als university of applied sciences biedt HVHL als kenniscentrum onderwijs verzorgd door gedreven experts voor onze studenten en professionals. Studeren bij Hogeschool Van Hall Larenstein betekent studeren bij de duurzaamste hbo van Nederland. Hier kies je voor een onderwijsvisie die zich richt op de futureproof wereld. Voor een studie met impact.

Tekenmoment MLR

Foto v.l.n.r.: Ron van der Jagt (Directeur NVR) en Klaas-Wybo van der Hoek (Directeur Onderwijs (a.i.) HVHL, locatie Velp)
Foto gemaakt door: Bram van Houtum (HVHL)

Sluiten