Ron van der Jagt nieuwe directeur NVR

Nieuws

donderdag 28 september 2023

Ron van der Jagt nieuwe directeur NVR

Met ingang van 1 oktober 2023 is Ron van der Jagt de nieuwe directeur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Rentmeesters NVR.

Hij volgt daarmee interim directeur Mariëlle Wieman op. Zij vervulde deze functie vanaf februari 2023 en deed dat tot volle tevredenheid van de NVR.

Ron van der Jagt heeft een zeer ruime en gevarieerde ervaring als directeur, bestuurder en toezichthouder in het maatschappelijk middenveld. Ron is 58 jaar en vader van twee dochters. Hij is sportief en loopt regelmatig marathons. Voor hem zijn branche- en beroepsverenigingen zijn specialiteit. Sinds zijn studententijd is hij daarin onafgebroken actief geweest. Ron is op het moment onder andere voorzitter van een branchevereniging in de mobiliteitssector en in die hoedanigheid actief bij MKB Nederland.

Ron heeft er veel zin in: “Ik ben echt een verenigingsman. De bestuurlijke, strategische en organisatorische vraagstukken van branche- en beroepsverenigingen ken ik inmiddels als mijn spreekwoordelijke broekzak. En de NVR is een heel mooie beroepsorganisatie, met een rijke historie en met een prachtig vakgebied. Op dat sterke fundament is ongetwijfeld veel te doen, om de positie van de vereniging en de beroepsgroep te versterken en toekomstbestendig te maken. Ook de instroom van jongeren en toekomstige generaties is daarbij van belang. Interessant is ook de maatschappelijke uitdaging om als beroepsgroep bij te dragen aan de transitie van het landelijk gebied en de kwaliteit van de leefomgeving. Dat raakt aan mijn persoonlijke affiniteit met natuurbeheer, het landschap, duurzame ontwikkeling, monumenten en cultureel erfgoed. Ik zie er naar uit om de rentmeesters en hun werk te leren kennen.”

Handert Scheffer, voorzitter van de NVR, is verheugd over de benoeming van de nieuwe directeur: “We hebben Ron in meerdere sollicitatierondes stevig aan de tand gevoeld. Hij was consistent en bleef zichzelf. Ron heeft veel kennis van en relevante ervaring met strategieontwikkeling en de vertaling daarvan naar positionering en externe communicatie. Naast leidinggevende ervaring brengt hij ook een groot relatienetwerk mee in alle sectoren van de samenleving. Ik verwacht dan ook dat Ron samen met het bestuur en het NVR-bureau de rentmeester en de NVR de komende jaren zichtbaarder gaat maken in de samenleving!”

Over de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters NVR
De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters NVR is een ondernemende beroepsvereniging, die voortdurend werkt aan het kwaliteitsniveau van de rentmeesters en van de leefomgeving in Nederland. Dat doen we met een keurmerk en met een grote variatie aan activiteiten voor onze ruim 550 leden. Bij de complexe ruimtelijke opgaven van vandaag is de rentmeester een onmisbare partner. Heb je vraagstukken over vastgoed, zoals functieverandering, taxaties, onteigening of planschades? Bij de NVR vind je de rentmeester die bij jouw organisatie past.

Foto 1

Foto v.l.n.r.: Ron van der Jagt (directeur NVR) en Handert Scheffer (voorzitter NVR)

 

Sluiten