Rentmeesters waarschuwen al geruime tijd voor de risico's van versnipperd grondeigendom

Nieuws

donderdag 19 januari 2023

Rentmeesters waarschuwen al geruime tijd voor de risico's van versnipperd grondeigendom

Afgelopen week had RTL Nieuws een uitgebreid reportage met en over een gedupeerde van dubieuze grondhandel. Het stukje grond dat hij kocht, bleek niet de voorgespiegelde winst op te leveren, het was juist waardeloos geworden.

Ondanks dat de afgelopen jaren door meerdere partijen en organisaties voor gewaarschuwd is, bestaan deze praktijken nog steeds. 

Zo publiceerde het Financieel Dagblad al in 2019 een artikel waarin de verwerpelijke praktijken van enkele grondhandelaren aan de kaak werden gesteld. En heeft in 2020 kantoor Overwater Grondbeleid hierover gepubliceerd in het Land- en tuinbouwmagazine. 

Maar helaas zijn er sindsdien nog talloze particulieren gedupeerd en zitten zij, en tevens de maatschappij, met waardeloze stukjes grond. Voor belanghebbende gemeenten is het ook een schier onmogelijke taak deze te verwerven, wat ontwikkelingen onmogelijk maakt.

Lees de nieuwsreportage van RTL hier >

Sluiten