Van rentmeester op zee naar rentmeester op het land

Nieuws

donderdag 12 januari 2023

Van rentmeester op zee naar rentmeester op het land

Geen enkele rentmeester volgt hetzelfde pad. Elke rentmeester put uit zijn eigen unieke ervaringen, bijzondere inzichten en achtergrond. Neem Hidde van Kersen, rentmeester in opleiding en adjunct-directeur van Landgoed Mariënwaerdt, die zich niet zo lang geleden nog inzette als rentmeester van de zee.

Over Hidde van Kersen

Hidde van Kersen studeerde bestuurskunde en environmental policy. Hij volgt de opleiding tot rentmeester. Sinds september werkt hij als adjunct-directeur op Landgoed Mariënwaerdt.

“Ik ben een natuurbeschermer in hart en nieren. Mijn hart ligt toch meer bij het land dan bij de zee, daarom kies ik nu voor het vak van rentmeester. Bovendien is er in het buitengebied een enorme operatie aan de gang terwijl de visserijsector krimpt: hier kan ik echt mijn steentje bijdragen.”

Lees het hele artikel >

Sluiten