Officiële beëdiging tot Rentmeester NVR

Nieuws

dinsdag 10 november 2020

Officiële beëdiging tot Rentmeester NVR

Op 4 november jongstleden vond de jaarlijkse beëdiging van nieuwe Rentmeesters NVR plaats. Ten overstaan van de Rentmeesterskamer legden 13 leden de eed of de belofte af dat zij de eer en stand van de Rentmeester NVR hoog zullen houden. Uit handen van de voorzitter van de Rentmeesterskamer, Joep van Aerde, ontvingen zij het beëdigingscertificaat. Na de beëdiging werden de leden verwelkomd door onze voorzitter Handert Scheffer in de vorm van een inspirerend verhaal (lees hieronder het transcript van het welkom). Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze belangrijke mijlpaal!

bordesfoto beëdiging 041120.jpg

Bordesfoto beëdigide Rentmeesters NVR -2020-
Op het bordes achteraan: Jochem van Santvoort, Aernout van Lon, Evert Kock
Op het bordes vooraan: Ted Langhout, Patricia Moll, Judith van Moorsel, Sylvia Schaap
Voor het bordes: Wim Rijksen, Geert Jansen, Rob Höfkes, Wiebe Pol, Koen Paul, Gijs Colpaert

Op 4 november jongstleden vond de jaarlijkse beëdiging van nieuwe Rentmeesters NVR plaats. Ten overstaan van de Rentmeesterskamer legden 13 leden de eed of de belofte af dat zij de eer en stand van de Rentmeester NVR hoog zullen houden. Uit handen van de voorzitter van de Rentmeesterskamer, Joep van Aerde, ontvingen zij het beëdigingscertificaat. Na de beëdiging werden de leden verwelkomd door onze voorzitter Handert Scheffer in de vorm van een inspirerend verhaal  (lees hieronder het transcript van het welkom). Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze belangrijke mijlpaal! 

 

Transcript welkomstwoord door voorzitter- beëdiging 2020 
 

“Aboriginals hebben een walkabout waarmee jongeren een tocht maken om alleen ten opzichte van de elementen zich waardige leden van de maatschappij te tonen. Iemand die niet terug kwam van zijn omzwerving was het volk niet  waardig. Waarschijnlijk was ie dood of elders verliefd geworden en daar gebleven. 

In het 19e eeuws Europa maakte de jong volwassenen van beter komaf een Grand tour om zich te laven aan de kunst en wetenschap in Italië en wereldwijsheid van Parijs en andere steden.  
Tegenwoordig kennen de jongeren van de Amish in Amerika nog steeds het Rumspringa, een periode waarin zij hun vertrouwde en bekende leven verlaten om een andere kant van het leven te ontdekken. 

Al deze gebruiken hebben met elkaar gemeen dat zij mensen louteren en gereed maken voor het leven dat ze willen leiden. 

Welkom bij het selecte gezelschap van beëdigde rentmeesters en van harte gefeliciteerd! Jullie hebben allemaal je eigen rumspringa, grand tour of walkabout gedaan op weg naar de titel Rentmeester NVR.  

Laat deze titel echter geen bestemming zijn, maar het begin van het vervolg van jullie reis en de eed of belofte die jullie zojuist hebben afgelegd ten overstaan van de Rentmeesterskamer en dat begin markeert.  

Een virtuele grand tour langs vacatures op de NVR-website toont dat de arbeidsmarkt gericht op zoek is naar niet zomaar een vastgoedmedewerker. Er wordt gevraagd naar een Rentmeester NVR. 

In een recente blog van een advocatenkantoor over taxaties en tucht wordt met zoveel woorden vastgesteld dat er blijkens uitspraken van de tuchtrechters van de NVR en NRVT hogere eisen gelden voor Rentmeesters die taxeren dan voor taxateurs.  

Markt en rechtspraak stellen hoge eisen aan Rentmeesters NVR en door er een te worden maak je niet alleen een kloeke stap in je professionele carrière maar ga je ook een persoonlijke verplichting aan, een contract met de NVR vastgelegd in de gedragscode, maar vooral een contract met jezelf.   

Hoe je de gedragscode oftewel dat contract beleeft en, belangrijker nog, er naar leeft? Dat is  voor iedereen verschillend, maar de kern is wat mij betreft al 116 jaar ongewijzigd: naast deskundigheid en vindingrijkheid is een vanzelfsprekende integriteit de diepere waarde van de Rentmeester NVR. Het juiste goed doen. Daar draait het om, daar zijn wij goed in, en dat waarderen onze principalen, wederpartijen en de maatschappij. Die integriteit en inherente betrouwbaarheid onderscheidt de rentmeester NVR van anderen. 

Jullie mogen daarom trots zijn op dit lidmaatschap en jullie mogen dat laten zien. Jullie krijgen allen een bord waaruit dat blijkt. Dat simpele bord mag jullie eraan herinneren dat jullie vandaag hebben mogen beginnen aan de volgende etappe van jullie professionele reis.  

Hopelijk mag ik ieder van jullie over anderhalve week tijdens de digitale ALV begroeten. Het is namelijk gebruikelijk dat nieuwe leden de eerste ALV na hun beëdiging bijwonen en dan worden gevraagd om even op te staan en zich bekend te maken aan hun vakbroeders en zusters.   “

Sluiten