Kring West gaat noordwaarts

Nieuws

dinsdag 22 oktober 2019

Kring West gaat noordwaarts

September, Kringexcursiemaand. Op aangeven van enkele kringleden is Kring West naar de kop van Noord-Holland vertrokken om vanuit de prachtig verbouwde Wierschuur Nieuwland in Hippolytushoef de jaarlijkse excursie te beleven. Dit jaar is weer getracht om een mooie mengeling van inhoud, ontspanning, gezelligheid en nader kennismaken met het (on)bekende te brengen. En gelet op de meer dan positieve reacties vanuit de Kring is dit gelukt.

garnalenkotter1.jpg

September, Kringexcursiemaand. Op aangeven van enkele kringleden is Kring West naar de kop van Noord-Holland vertrokken om vanuit de prachtig verbouwde Wierschuur Nieuwland in Hippolytushoef de jaarlijkse excursie te beleven. Dit jaar is weer getracht om een mooie mengeling van inhoud, ontspanning, gezelligheid en nader kennismaken met het (on)bekende te brengen. En gelet op de meer dan positieve reacties vanuit de Kring is dit gelukt.

De Wierschuur is een oude schuur op het voormalige eiland Wieringen. Ooit aangekocht door de provincie in het kader van de ontwikkeling van het Wieringerrandmeer. Nadat de plannen voor het aanleggen van dit meer ter ziele gingen, is gezocht naar een hernieuwde invulling van het gebruik van de schuur. Deze invulling is gevonden, en hoe! Een schitterende locatie om te verblijven, vergaderen, te genieten van de mooie omgeving. Een supervoorbeeld van hoe ons erfgoed kan worden ingezet om midden in onze huidige tijd en maatschappij een rol te kunnen en blijven vervullen.

Vanuit de schuur werden we in een oude schoolbus vervoerd naar Den Oever, waar we op een garnalenkotter de Waddenzee opvoeren. Uitleg over het garnalenvissen, de Waddenzee, het eiland Wieringen, alles kwam voorbij. En uiteraard aan boord de vers gevangen garnalen proeven. Verser kan gewoon niet.

De middag werd, na het huishoudelijke vergaderdeel, vervolgd met een bezoek aan het hypermoderne (in aanbouw) zijnde tulpenkwekerij/broeierij Rainbow Colors in Andijk. Ruim 4 hectare aan gloednieuwe bedrijfsopstallen, volledig gericht op de toekomst. Niet alleen qua verwerking van het aantal bollen, maar ook gericht op automatisering en nu niet minder belangrijk, omgaan met het milieu. 

Al met al een zeer gezellige en waardevolle dag. De vereniging als verbinder, versterker van het collectief en het delen van kennis ten voeten uit.

Sluiten