Een carrière switch naar rentmeester; een goede keus

Een succesvolle rentmeester heeft geduld, inlevingsvermogen en overzicht; eigenschappen die groeien met de jaren. Daarom kiezen veel mensen pas in de loop van hun carrière voor het rentmeesterschap. Wilt u ook meewerken aan boeiende vraagstukken die onze leefomgeving bepalen? Overweeg dan een carrière als rentmeester. 

Hoe wordt u rentmeester?

Met een HBO of WO-opleiding (bijv. agrarisch, vastgoed, planologie of omgevingsrecht) kunt u terecht bij de Rentmeestersopleiding van NCOI. Deze praktijkgerichte opleiding duurt 1 jaar. Indien nodig volgt u de vooropleiding Basistheorie Vastgoed. Ook biedt OTS InterStudie een geschikte combinatie van cursussen en opleidingen aan. Na afronding van deze opleidingen komt u in aanmerking voor het NVR aspirant-lidmaatschap.

Wat is uw toekomstperspectief?

Er is de komende tijd veel werk aan de winkel: circulaire landbouw, duurzame energie, waterveiligheid en woningbouw vragen allemaal om ruimte. Er is daarom dringend behoefte aan vindingrijke, betrouwbare professionals die deze opgaven in goede banen kunnen leiden. Een specialisatie in de rentmeesterij staat garant voor een uitdagende carrière met talloze mogelijkheden.

Oriëntatie bij de NVR

Bent u bezig zich bij te scholen tot rentmeester of denkt u daarover? Meld u alvast aan bij de NVR voor een oriënterend lidmaatschap en ontvang:

  • Ons jaarlijkse magazine
  • Onze nieuwsbrief met de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vak
  • Uitnodigingen voor netwerk- en kennisbijeenkomsten

Een oriënterend lidmaatschap bij de NVR is een uitstekende voorbereiding op een succesvolle loopbaan. Meld u gratis aan door een email te sturen met uw naam en postadres naar info@rentmeesternvr.nl.