1. Over Rentmeesters NVR
  2. Studenten

Alles wat studenten moeten weten over rentmeester worden

Wat doet een rentmeester?

Hoe houd je een landgoed in stand?
Wat doen we met leegstaande kerken en fabrieken?
Waar wekken we onze duurzame energie op?
Hoe maak je de landbouw toekomstbestendig?

Als rentmeester zoek je oplossingen voor boeiende vraagstukken over de toekomst van ons grondgebruik. Je bent een spin in het web die snel kan schakelen tussen ruimtelijke plannen, het financiële plaatje en de juridische kant van het verhaal. Tegenstrijdige belangen weeg je zorgvuldig tegen elkaar af. Uiteindelijk kom je met een inventieve oplossing die voor alle partijen het beste resultaat oplevert.

 

Ervaringen

Doede, Hilda en Tein zijn rentmeester of studeren ervoor. Lees hier wat zij mooi vinden aan het vak.

Doede Kooistra: "Rentmeesterij is vrij onbekend, maar erg veelzijdig en blijvend uitdagend."

Hilda Duiven: "Het leukst is dat je met veel partijen en belangen te maken hebt."

Tein de Frel: "Bij natuur toegankelijk maken, denk ik meteen: hoe betalen we dat?"

 

Hoe word je rentmeester?

Om rentmeester te worden kun je terecht bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Je begint met een bachelor Bos- en natuurbeheer en volgt de specialisatie Rentmeesterij. Maar je kunt ook een juridische, financiële of planologische studie aanvullen met cursussen. Vraag advies bij de NVR.

 

Wat is mijn toekomstperspectief?

Er is de komende tijd veel werk aan de winkel: duurzame energie, waterveiligheid en woningbouw vragen allemaal om ruimte. Er is daarom dringend behoefte aan vindingrijke, betrouwbare professionals die deze opgaven in goede banen kunnen leiden.

Als rentmeester kun je aan de slag in de stad of op het platteland. Je kunt in dienst bij overheden, bedrijven, natuurverenigingen of een rentmeesterkantoor. Veel rentmeesters werken als zelfstandig adviseur. Kortom: kies je voor rentmeesterij, dan kies je voor een uitdagende carrière met talloze mogelijkheden.

 

Oriënteer je bij de NVR

Denk je erover om rentmeester te worden, of volg je al een studie in die richting? Meld je dan aan voor onze gratis studentenservice. Je krijgt:

  • Ons jaarlijkse magazine
  • Onze nieuwsbrief met de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vak
  • Uitnodigingen voor netwerk- en kennisbijeenkomsten

De studentenservice is de perfecte voorbereiding op een succesvolle loopbaan. Meld je gratis aan door een email te sturen met je naam en postadres naar info@rentmeesternvr.nl.