1. Actueel
  2. Nieuws

Nieuws

NVR Logo NVR en Vastgoedpro lanceren Agrimeter

Onderstaand persbericht is uitgegaan:

Wageningen - Lelystad 26 juni 2019 - De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) en Beroepsvereniging Vastgoedpro lanceren vandaag de agrarische vastgoeddatabase Agrimeter. De database helpt rentmeesters, makelaars en taxateurs beter de waarde van een object te onderbouwen. Zij kunnen zich vanaf heden inschrijven en vanaf 12 augustus is de database operationeel. Vroege inschrijvers maken gebruik van een introductiekorting op de abonnementskosten.

 

Goede data ontbreken
Agrarische makelaars en taxateurs hebben in de dagelijkse praktijk veel behoefte aan referentieobjecten voor het waarderen van onroerend goed. Agrarische transacties onderscheiden zich veelal door de complexiteit van objecten. Het komt regelmatig voor dat de onderliggende kavels op grote afstand van elkaar liggen, dat deze deels verhuurd of verpacht worden en voorzien zijn van productierechten. Ook transacties met goodwill (complete bedrijven) komen veelvuldig voor.

Het systeem helpt de agrarische vastgoedprofessional om veelal ongestructureerde beschikbare data zoals akten, contracten, brochures, foto’s, enz. effectief te organiseren. Het systeem is zo ontwikkeld dat het zoveel mogelijk aansluit op de dagelijkse praktijk van de vastgoed-expert. Daarnaast is het voor de vastgoedprofessional mogelijk om data in het systeem te verrijken en te delen met andere professionals.

Het platform biedt ook toegang tot producten van derden zoals het Kadaster, Planviewer en Cyclomedia waardoor het platform een zeer complete tool is.

Inschrijven nu mogelijk
Het product wordt officieel 12 augustus gelanceerd. Vanaf heden is het mogelijk om direct via agrimeter.nl een jaarabonnement af te sluiten. De kosten bedragen € 795,- per jaar waarbij voor NVR-leden en Vastgoedpro-kantoren een korting geldt. Wie nu inschrijft, profiteert van het introductieaanbod waarbij de abonnementskosten voor 2019 niet in rekening worden gebracht.