1. Actueel
  2. Activiteiten

Activiteiten

Datum:
26-02-2020 13:00 - 17:00
Categorie:
Bijeenkomst

Masterclass "Verdienmodel kringlooplandbouw"

Locatie: De Melkfabriek, Peizerweg 2 te Bunne (Dr.)

In samenwerking met het Nationaal Groenfonds nodigt de NVR Kring Noord je uit om de Masterclass Verdienmodel kringlooplandbouw bij te wonen.

De wereld is in transitie. De urgentie om te veranderen wordt breed gevoeld, gedeeld en beleefd. Nieuwe businessmodellen worden ontwikkeld en uitgeprobeerd. Ook in de landbouw. Minister Carola Schouten presenteerde in 2018 haar visie “Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden” met als missie “Nederland als koploper in kringlooplandbouw”. In 2019 gevolgd door het “Realisatieplan visie LNV: op weg met nieuw perspectief”.

In Noord Nederland hebben de provincies Drenthe, Groningen en Friesland de handen ineen geslagen en samen met het Rijk een Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw gesloten. Om van natuurinclusieve (kringloop)landbouw een succes te maken, is het belangrijk dat er een realistisch verdienmodel is voor de boer. Rentmeesters snappen dat als geen ander. Tijd dus voor een verdiepingsslag.

Het programma vind je hier.

aanmelden:
NVR-leden kunnen zich hier aanmelden (eerst inloggen).
Niet NVR-leden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar de kringsecretaris Wouter Haaksema via kringnoord@rentmeesternvr.nl.