Nieuws

Kring West gaat noordwaarts Kring West gaat noordwaarts

September, Kringexcursiemaand. Op aangeven van enkele kringleden is Kring West naar de kop van Noord-Holland vertrokken om vanuit de prachtig verbouwde Wierschuur Nieuwland in Hippolytushoef de jaarlijkse excursie te beleven. Dit jaar is weer getracht om een mooie mengeling van inhoud, ontspanning, gezelligheid en nader kennismaken met het (on)bekende te brengen. En gelet op de meer dan positieve reacties vanuit de Kring is dit gelukt.

Lees verder

Spanning rond uitslag DNA talent Award Spanning rond uitslag DNA talent Award

Het werd nog spannend, 26 september op de bijeenkomst van De Nederlandse Associatie. Drie genomineerden streden om de DNA talent Award: een prijs voor de meest opvallende en inspirerende vernieuwer binnen de Nederlandse verenigingen. Er was een verenigingsaward en een award voor een jonge bestuurder. 

NVR-bestuurslid Jorrit Klein Braskamp kwam heel ver. Hij was een van de drie genomineerden en werd geprezen om zijn inzet voor Agrimeter. De meeste stemmen gingen naar een andere vernieuwer: Margriet Baan van Inretail.
 
Wij zijn trots op deze 'runner-up' positie van Jorrit. Het laat zien dat de NVR een ondernemende vereniging is, die zich goed voorbereidt op de toekomst.
 
In deze video stelden Jorrit en Andreas zich voor aan de leden van DNA. 

Rentmeester NVR Jorrit Klein Braskamp genomineerd voor DNA Award Rentmeester NVR Jorrit Klein Braskamp genomineerd voor DNA Award

We zijn trots op de nominatie van NVR-bestuurslid Jorrit Klein Braskamp voor de de DNA Awards 2019. De Nederlandse Associatie (DNA) selecteerde Jorrit als één van de drie finalisten voor de award ‘Talenten’. De jury schrijft in haar rapport waarom: “Jorrit Klein Braskamp neemt als bestuurder leden mee naar de toekomst. Knap om leden zover te krijgen dat ze informatie gaan delen. Jorrit is als bestuurslid trekker van het project Agrimeter.”

Welke onderwerpen op de NVR-cursustweedaagse? Welke onderwerpen op de NVR-cursustweedaagse?

Volgende week start de Commissie Opleiding (CO) met het samenstellen van het programma van de NVR-cursustweedaagse 2020. We bieden graag weer een interessant en actueel programma aan en zijn daarom benieuwd naar: over welke onderwerpen volg je graag een training? Mail je wensen voor dinsdag 17 september naar Anita de Moed: ademoed@rentmeesternvr.nl. De CO volgt de wensen graag op, maar kan niet beloven aan alle wensen tegemoet te komen.

 

> Noteer alvast: de NVR-cursustweedaagse 2020 is op donderdag 19 en vrijdag 20 maart.

Netwerkbijeenkomst agrarische bedrijfsopvolging, 26 september Netwerkbijeenkomst agrarische bedrijfsopvolging, 26 september

Tea Mellema, André Verduijn, Cor van Zadelhoff en Jan van Vliet vertellen alles over de fiscale, erfrechtelijke en waarderingsaspecten van agrarische bedrijfsopvolging anno 2019, met speciale aandacht voor de meerwaardeclausule.

 

Je ontmoet deze middag agrarisch specialisten uit aanpalende disciplines: het notariaat (VASN), de agrarische advocatuur (VvARA) en de accountancy (VLB).

 

Datum:                     donderdag 26 september, aanvang 12.30 uur met een inloop-lunch

Locatie:                     Fletcher Hotel De Wageningsche Berg in Wageningen

Kosten:                     € 250 exclusief btw

Studiepunten NVR: 3

Aanmelden:              graag voor donderdag 19 september. Stuur het aanmeldformulier naar agr.bedrijfsopvolging@gmail.com.

12345678910Last